შქმერული

 

შემადგენლობა:

  • 1 ც ქათამი
  • 400-500 მლ რძე
  • 1 თავი ნიორი
  • 1-2 ს.კ კარაქი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება:

ქათამს წაუსვით მარილი,  შეწვით ცხიმში და დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭერებად. ერთი თავი ნიორი გაფცქვენით და დაჭყლინტეთ. ქათმისნ აჭრები გადაიტანთ კეცზე. ქათმის ნაჭრები მიჯრით დააწყვეთ, რომ კეცი მთლიანას გაივსოს. რძე ჩაასხით ქვაბში და წამოადუღეთ, დაადღეთ 350 მლ-მდე, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, მაირლი, ქათმის შეწვისას დარჩენილი ცხიმი. რძე გადმოდგით ცეცხლიდან და კეცზე მოთავსებულ ქათმის ნაჭრებს დაასხით. კეცი შედგით წინასწარ საშუალო ტემპერატურაზე გახურებულ ღუმელში. 10-15 წუთის შემდეგ, როდესაც წვენი წამოდუღდება და ქათამიც კარგად დაიბრაწება, კერძი გამოიღეთ ღუმლიდან და ცხელ-ცხელი მიიტანეთ სუფრასთან.

 

გაუზიარე მეგობრებს

კომენტარები

comments

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *

share